Herkese Açık Online Kolokyuma Dr. Öğr. Üyesi Anıl Ufuk Batmaz Konuk Oluyor

Zoom + Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=SR3ui2IpOo4&list=PLxPcwRqUjWxTj8g8a_7ChLqfVWnxirM28&index=12

Herkese Açık Kolokyum serimizin 46. etkinliğinde konuğumuz, Kadir Has Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Anıl Ufuk Batmaz olacak.

Dr. Batmaz’ın “Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik Cihazlarında Mobil Sağlık Uygulamaları: Eğitim Sistemleri ve Simülatörlerde İnsan-Bilgisayar Etkileşimi” başlıklı sunumunu 6 Nisan Çarşamba saat 16:00‘dan itibaren Zoom’dan ve KHAS Youtube kanalından takip edebilirsiniz.

Zoom Meeting ID: 811 0454 8104

KHAS Youtube kanalından canlı yayın: https://youtu.be/SR3ui2IpOo4

Özet: Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik (AR) cihazları (HMD’ler) teknolojik açıdan sağladıkları uzaktan etkileşim, toplu kullanım ve kolay uzaysal veri toplama gibi birçok olanak sayesinde mobil sağlık (m-sağlık) uygulamalarında sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde çeşitli alanlardan yazılım geliştiriciler, mühendisler ve uygulama geliştiriciler m-sağlık VR/AR uygulamalarını geliştirmektedir. Bu uygulamalar sağlık çalışanlarının eğitiminde ve sürekli mesleki gelişiminde, tele-tıpta, uzaktan hasta izlemede ve daha birçok farklı alanda kullanılmaktadır.

Bununla birlikte, VR/AR sistemlerinde kullanılan mevcut teknoloji ve yöntemler, kullanıcı performansını ve kullanıcı deneyimini kısıtlamaktadır. Bu yüzden de geliştirilen m-sağlık uygulamaları hastalar, pratisyenler veya tıp uzmanları tarafından uygun bulunmayabilir. Bu konuşmada, m-sağlık eğitim sistemlerinde VR ve AR teknolojilerinin uygulamasını genişletmeyi amaçlayan araştırmaları tanıtacağım. Önce, VR/AR cihazlarında havada etkileşim sırasında kullanıcının deneyiminin İnsan-Bilgisayar Etkileşimi yöntemleriyle nasıl geliştirilebileceğini ve ardından bilişsel bilimden elde edilen tecrübelerle kullanıcılara nasıl daha iyi geribildirim sağlayabileceğini sunacağım. Son olarak, makine öğrenimi ve yapay zekanın m-sağlık VRAR eğitim sistemlerine nasıl entegre edilebileceğini tartışacağım.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Seminerleri: Prof. Dr. Ege T. Kavalalı

Leave A Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir